Hogyan készíts szilvás sajttortát

Először is kérd meg az anyukádat, hogy rendelje meg neked ezt a könyvet, mert ilyen melegben sütni nem akarsz, a sütit viszont nagyon szereted. Mikor kézhez kapod, nagy örömmel olvasd át, majd állapítsd meg, hogy nagyon szép könyv, de te soha az életben nem fogsz abból egy receptet sem megcsinálni, részint mert elég különleges hozzávalók kellene hozzá, részint mert a receptek nagy részében van valami olyan összetevő, amit extra finnyás lévén nem szeretnél megenni te sem, a még finnyásabb gyermekeid pedig pláne nem. Fusd át az elején a jó tanácsokat, állapítsd meg, hogy tulajdonképpen keksz, vaj, mascarpone, tejszín és valami zselatin-féle az alap, a többi meg teljesen fantázia dolga.

Második felvonásként vegyél a könyörgő gyerekeidnek egy kiló szilvát, mert állításuk szerint ők azt imádják. Nézd végig, ahogy két hét alatt minden kínálgatásod ellenére ketten összesen három darabot esznek meg belőle. Állapítsd meg elkeseredetten, hogy a kiló szilva már erősen ráncosodik, és valamit kellene kezdeni vele. Isteni szikraként gondold ki, hogy szilvás lepény is van a világon, tervezgesd, hogy majd megsütöd. Ezzel tölts el újabb két napot, minden napon megállapítva, hogy nincs az az isten, hogy negyven fokban még a sütőt is begyújtsd.

Menj el bevásárolni, hirtelen ötletből tégy a kosaradba vajat, mascarponét, tejszínhabot és zselatin fix-et. Menj haza, fogd az erősen megöregedett szilvákat, válogasd ki belőlük a már teljesen kritikán aluliakat, a maradékot darabold fel, magozd ki, tedd edénybe, engedd fel vízzel, tegyél bele cukrot, fahéjat és szegfűszeget, és főzd, amíg megpuhul. Eközben hajtsd el a férjedet, aki az iránt érdeklődik, hogy mit is csinálsz, hiszen még magad sem tudod, majd lesz belőle valami. Hajtsd el a nagyobb, majd a kisebb gyermekedet, akik szintén ezt firtatják. Ha kész a szilva, próbáld meg az egyetlen szűrődön átpasszírozni, mert valami gasztroblogban olvastad valahol, hogy akkor nem lesz benne a héja sem. Rövid kísérletezés után állapítsd meg, hogy a szita és a szűrő két külön dolog. Halkan, mivel kisebb gyermekeddel egy légtérben tartózkodsz, állapítsd meg válogatott kifejezésekkel, hogy háztartásod nem kellően felszerelt ilyen bonyolult műveletekhez, szita ugyanis nincs. Fogd az egész, már meglehetősen trutymékos cuccot, tedd át a turmixolós akármidbe, és turmixold le. Eközben halkan, de sok érzelemmel állapítsd meg, hogy kár volt lustának lenni, elő kellett volna bányászni a szinte sosem használt teatojást, mert egy fahéj benne maradt a trutymóban, ebből következően a turmixos akármi erősen füstölögni látszik az erőfeszítéstől. Kanalazd ki a masszát, kissé hagyd hűlni, majd jó alaposan cukrozd meg, és hangyányi jamaicai rum-aromát is adagolj hozzá, nem fogja elrontani. Rakd hűtőbe, hogy lehűljön, az sem baj, ha csak másnap fogsz hozzá a többi munkálathoz.

Végy 12 dkg vajat, 20 dkg darált kekszet, egy evőkanál cukrot, némi vízzel gyúrd masszává, lapogasd egy tortaforma aljába az egészet, majd tedd a mélyhűtőbe, amíg a krémet készíted. Két deci tejszínt a zselatin fix-szel verj habbá, közben a szilvás truttyot keverd össze a mascarponéval. A felvert tejszínt óvatosan forgasd össze a sajtos-szilvás akármivel, és az egészet simítsd rá a kekszes alapra. Szórd be a tetejét csokireszelékkel, majd legalább két órára tedd hűtőbe. Ezt követően fogadd a gratulációkat.

Ui.: Egy szeletet egyél. De tényleg. Ne egyél belőle kettőt egyszerre. A vaj, zsíros sajt és tejszín egészen tömény keveréket alkot. Sajna, igen finom, ebből következően eteti magát. De ha kettőt eszel, meglátod, hogy problémáid lesznek az este további részében. Komolyan.

Címkék: ötlet recept

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfalun.blog.hu/api/trackback/id/tr993180632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása