Boldog...

A lányoknak nyolc napon belül van a szülinapja, ami rettentően kényelmes, mert általában két hétvégén is tartjuk a szülinapjaikat, kettő nagyszülőpárral rendelkezvén. Múlt hét végén voltak itt anyukámék a nagymamámmal, most vasárnap pedig anyósomék jönnek, így kétszer is lehet mindkét gyereknek ajándék hegyeket és dőzsölést tartani. Lehet sajnálni embert, nem elég, hogy három nővel él együtt, ráadásul mindhárom Mérleg, és ebből kettő duplán, azaz a napjegyünk és az aszcendensünk is az... :-).

A lányok általában már akkor izgatottá válnak, mikor áthajtunk a hercegnős naptárban (anyukám vette) az októberre, mert azt, ugye, már év elején tisztázni kell, hogy melyik hónapban van a szülinap. Szóval ilyenkor már elsejétől kezdődik a hány nap van még addig, mikor is lesz kezdetű kérdezősködés. Dóri még hagyján, a hétfő, szerda még ugyan neki sem jelent semmit, de a tíz nap múlva már kézzel fogható, akkor már ő elkezdi kiszámolgatni, hányat kell még addig aludni, szépen számon tartja a fogyatkozó időt. Orsolya viszont még nem tart itt, neki a nem ma, akkor holnap a logikai alap, a majd nyolc nap múlva teljesen felfoghatatlan időtávlatot jelent. Azért ezt is sikerült átvészelni, ma már tényleg mondhattam neki: holnap. És akkor örültünk.

A szülinap képekben.

Dóri és a tüzijátékos gyertya:

szulinap.jpg

Azért persze két külön tortájuk volt:

szulinap2.jpg

Ajándékbontás 1:

szulinap3.jpg

Ajándékbontás 2:

szulinap1.jpg

És a legjobb, hogy ezt most vasárnap újra el lehet játszani :-).

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfalun.blog.hu/api/trackback/id/tr643318777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása