Dolgok, amiket imádok az új házban

Na, akkor jöjjenek a képek, mert már több irányból le lettem tolva, hogy húzom itt az idegeket velük. Előre bocsátom, ezek csak a belsők, külsők akkor lesznek, ha lesz normális, fényképezésre méltó napsütés. Szürke fellegek alatt, esőben-hóban nem kattintgatok.

Szóval, az első dolog, amit nagyon imádok, az ez:

Hatalmas, világos gyerekszoba, ahol kedvükre játszhatnak, rumlizhatnak, nem kell folyton elpakolni, mert kell a hely a nappaliban, mint eddig. És végre van meseolvasó-kanapé, ahol mindkét lány mellém fér, és látják is a mesekönyveket.

Ő a kandalló, aki a keresztségben a Belzebub nevet kapta a csajok és ember közös leleményeként.

Mindkét oldalon könyvespolccal szegélyezett ágy. A régi házban kénytelen-kelletlen az összes könyv a nappaliban volt, ha olvasni akartam, mert nem tudtam aludni, ki kellett szállnom az ágyból, hogy könyvet találjak magamnak (tudom, luxusproblémáim vannak :-D). Itt csak ki kell nyújtanom a kezem :-).

Fantasztikus, ember-gyártotta térelválasztó polc, a nappali és a Belzebubot is tartalmazó előtér között. Határt szab a különböző funkciójú tereknek, ugyanakkor átengedi a fényt, a konyhából is látom, hogy mit rosszalkodnak a csajok, és ráfért az összes korsónk-csecsebecsénk is. Ja, és szerintem szép is :-).

Sokfunkciós nappali, vendég leültetésére, tévénézésre, vendégszobának és mindenféle más célra is kiválóan alkalmas. Ide került - végre! - a hintaszék is, így nem csak a lányokkal az ölemben tudom használni :-).

Külön étkező, ahol a felnőttek és a gyerekek is külön asztalt kaptak :-).

Csodálatos konyha, ahol minden elfér,

és ahol végre nem kell utálnom magam, amiért folyó vízben mosogatok. A régi házban egymedencés mosogató volt, amiben nem és nem tudtam elképzelni az álló vízben való mosogatást, pedig mind a vízzel, mind az energiával jobban szeretek spórolni. Itt van minden, ami kell: két külön medence mellett még egy csöpögtető is. Új szokásunk is kialakult: én mosogatom az edényt, átpakolom az öblítővízbe, és valamelyik lányom leöblíti és a csöpögtetőre pakolja. Így az eddig a gyerekek által utált helyzetből (anya mosogat, ergo közben nem játszik velünk, nem húzza fel a nadrágot, nem simogat, stb.) kellemes együtt töltött idő és jó játék alakult.

És a jutalom a nap végén: kád a gyerekeknek, hidromasszázs zuhanykabin a felnőtteknek.

Címkék: berendezés új ház belső tér

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfalun.blog.hu/api/trackback/id/tr771673383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tüncite 2010.01.15. 10:57:52

Nagyon szép :)
Jó választás volt. :)

Messzenéző Minyon 2010.01.15. 11:26:24

A konyhabútor, a zuhanykabin, a kád stb. stb. mind már a ház része volt, amikor megvettétek? Mert akkor nagy szerencse, hogy ilyen szépek, és egyáltalán nem lelakottak.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2010.01.15. 11:38:44

@Messzenéző Minyon: Bizonyám, ez mind így volt. A régi tulajok két éve felújították a házat, elég igényesen, aztán alig-alig laktak benne. A konyhán azért látszik közelről, hogy az többet volt használva, de így is gyönyörű. Minden annyira szép állapotban volt (van), hogy semmit sem kellett beköltözés előtt csinálni, ők pénteken kipakoltak, mi szombaton be. Sem festés, sem javítás nem volt szükséges (bár nyárra tervezünk festést, de leginkább csak azért, mert a mennyezeteken műstukkók vannak, amit nem igazán szeretek, nem az én ízlésvilágom, meg én egy kicsit élénkebb színekkel is el tudom képzelni a falakat). Szóval mázlisták vagyunk, nem kicsit :-).
süti beállítások módosítása