Átrendezés

Említettem már, hogy mániákus átrendezők vagyunk. Nos, a hétvégén ismét sikerült felforgatnunk a lakást, bár ezúttal a lomis volt az oka :-).

Régóta szerettünk volna az ember által készített ágyunkba egy új(abb) matracot. Azt az ágyat ő készítette, mégpedig a lomistól hozott alapanyagokból. Volt ott egy szétesett, lecsupaszított ágyrács rugókkal (mármint ágyneműtartóhoz való rugókkal), aztán egy kiselejtezett matrac, épp az ágyrácshoz való, ehhez hozott még el nagyméretű bútorlapokat, és összerakta ággyá. Ám az elmúlt év során kiderült, hogy a matrac bizony anno is megérett a cserére, itt-ott hepehupák díszítették, emiatt nem volt túl kényelmes. Kergettük is eleget a lomisnál az ekkora matracot, de folyton csak ennél nagyobbakat hozott. Mígnem kedden ember is, én is észleltük, hogy hozott egy matracot, de ággyal együtt. Ez az ágy pedig eléggé álomian nézett ki: egy rattan franciaágy, pont olyan színű-anyagú, mint a hálószobában lévő két fotel. Kedden megbeszéltük, hogy nem, nem kell nekünk, nem költünk többet erre a házra, különben is jó a régi ágy, nincs semmi baja, kicsit nyikorog, nyekereg, minden mozdulathoz van hozzáfűznivalója, de az ágyneműtartója elnyel egy csomó dolgot, amit nem tudunk máshová pakolni. Szerdán még csak gondolatban rendezgettem a házat, hogy mit hová tennék, ha mégis megvennénk, majd csütörtökön vettem a bátorságot, és közelebbről is megnéztem őrattanságát. Tényleg álomszép, nem értem, miért dobták ki, hibátlan. Telefon embernek, gyönyörű az az ágy, dehát... Szó ami szó, pénteken megvettük, régi ágyat áttettük a nappaliba, ott lévő "kockás" ágyat kiselejteztük. Igaz, hogy eddig ez volt a legdrágább bútorunk, a szó anyagi értelmében, mivel az nem a lomistól származott, hanem rendesen bútorboltban vettük. És hozzá kell tennem: három év alatt a vadiúj, bútorboltból vett ágy teljesen leamortizálódott, eltört itt-ott-amott, és nagyon-nagyon kényelmetlen is volt.

Szóval most így néz ki a hálószoba:

Na jó, reggelente, ha ember is itthon van, akkor sokkal inkább így:

És a nappali most így fest:

Nekem most épp jobban tetszik, mint amilyen volt, mert ettől a nagy, magas ágytól valahogy sokkal kuckósabb, melegebb hatása van. A régi kihúzhatós kanapéval ("kockás ágy") olyan hagyományosabb kinézete volt, amolyan "itten fogadjuk a vendégeket" jellegű, márpedig hozzánk vendég nem szokott jönni. Így meg a csajokkal óriásit lehet hancúrozni az ágyon, de a hintázás miatt felpakolt játékok is remekül elférnek ott.

Mindez pénteken történt, az átrendezkedés végeztével pedig ember közölte: már csak a dohányzóasztalt kellene lecserélni, mert a - szintén házi készítésű - régit a lányok már eléggé tönkretették, meg egyébként anno is csak ideiglenesnek szántuk, míg nem találunk jobbat a lomisnál. Szombat reggel átsétálunk a lányokkal, hát ott áll egy gyönyörű dohányzóasztal, pont, amilyet szerettünk volna. Megvettük, beraktuk, így:

Úgyhogy idénre, gondolom, végeztünk a rendezkedéssel :-).

Címkék: berendezés parasztház lomi

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfalun.blog.hu/api/trackback/id/tr791034313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nővér 2009.03.31. 09:00:09

Nagyon csinos az új ágyatok, Tesókám! Tudod, én korántsem vagyok ilyen folyton átrendezős, évekig is kibírom ugyanabban az "enteriőrben" :-) .Most is csak az szerepel a tervekben, hogy ki kellene már festeni végre a "géptermet", meg a hálószobát, mert eléggé leamortizálodtak. Mindenestre kíváncsi leszek, mikor kerül rá sor!

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.03.31. 16:49:53

És ha tudnád, milyen kényelmes! Reggelente már nem a "jaj, de fáj a derekam" gondolattal ébredek. Ha ezt korábban tudom, inkább beruháztunk volna hamarabb egy normális matracba.
süti beállítások módosítása