Borúra derű

Na, mégis kiderült felettünk a csillagos ég :-). Tegnap volt szerződés szerint a határideje annak, hogy az ausztrálok kifizessék az előleget a házra. Teljes csend volt, sem telefon, sem e-mail, sem semmi. Kétségbe voltunk esve, hiszen mégiscsak eljöttek, szerződést kötöttünk, kifizették az ügyvédet, meg minden, sőt, az aláíráskor az látszott, hogy nagyon boldogok, örülnek a szép házuknak. És minden meg is volt beszélve, hogy a vevő apukája (aki egyébként Bécsben él) szeptember 30-ig elhozza az ügyvédhez a pénzt. Nem hozta. Az ügyvéd azt mondta, őt sem kereste senki.

Többször küldtem e-mailt a csaj által megadott e-mailcímre, hogy nem vagyunk otthon, célvárosban vagyunk ingatlant nézegetni (ami persze így nem igaz, mert babonából nem akartam addig lakást nézni, míg az előleget ki nem fizették), de apuci keresse az ügyvédet, ő dolgozik, és megadtam az ügyvédnő elérhetőségeit, ha nekik nem lenne meg. A freemail-es címem azonnal mailer daemonnal reagált a levelekre, miszerint nem tudja kézbesíteni, mert a megadott hotmail.com.au szervert nem tudja elérni. Megpróbálkoztam a gmail-es címemről is, onnan nem jött hibaüzenet, gondoltam, azt csak megkapták, a google-n nem fog ki egy hotmail. Ma este jött hibaüzenet a gmail-re, hogy két napja nem tudja kézbesíteni a levelemet, ok ugyanaz, mint a freemail-nél.

Ember tegnap és ma többször próbálta felhívni a csaj által megadott ausztráliai telefonszámot, figyelembe véve az időeltolódást meg mindent, de folyton csak az üzenetrögzítő jelentkezett, élő személy sosem.

Éjjel egyikünk sem aludt, ember otthon búslakodott, járatta az agyát, hogy ezt így most hogy, én meg a gyerekek szuszogását hallgatva próbáltam a pozitív oldalát nézni a dolgoknak, meg elképzelni, hogy újra meghirdetni, újra szerződni az ingatlanügynökségekkel, újra reménykedni, várni, álmodozni... reggelre azért meglett valamiféle lelki nyugalmam (a sors az sors, nem igaz? :-D), de a szám íze azért nem volt túl jó.

Ember ma este teljesen izgatottan telefonált, hogy cetlit talált a kapun: apuka szombaton jön a pénzzel. Kis nyomozás után kiderült, hogy az a falunkban lakó kedves osztrák, aki a szerződéskötéskor is tolmácsolt, találkozott a papával, aki neki panaszolta el, hogy szombat óta hordozza magánál az előleget, de sosem talál minket otthon, most haza kell mennie, de szombaton jön, kerítsen már elő valakit, akinek ő odaadhatja a pénzt. És mikor ember megnézte az otthoni telefont, öt nem fogadott hívást talált rajta a mai dátummal, Ausztráliából.

Szóval úgy tűnik, némi kommunikációs problémánk ugyan van, de a dolgok azért alapvetően rendben vannak :-). Remélem.

Ha szombaton tényleg megtörténik a pénz átadás-átvétel, megyek lakásokat nézni :-).

Címkék: problémák

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfalun.blog.hu/api/trackback/id/tr571421696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása