Tádáááá!

Szemérmetlen dicsekvés következik. A mai reggelim így nézett ki:

Ebben az a különleges, amiért dicsekszem vele, mert a következő összetevőket tartalmazza:

  • házi készítésű joghurt
  • saját termésű meggyből anyukám által készített meggybefőttel gyümölcsösítve
  • saját sütésű kenyér (azért is olyan szerencsétlen a formája, mert annyira friss és puha, hogy vajazás közben "összegyűrődött" a kezemben)
  • paprika (na jó, ehhez nincs semmi közöm a megvásárlásán kívül :-D)

Anno az egyetemen tanegység-szerzés mián hallgattam a fenntartható fejlődésről előadásokat, ami minden várakozásom ellenére roppant érdekes volt. A mindenféle indoklás és magyarázat után a végkövetkeztetése az volt az előadónak, hogy aki jót akar magának, az valamiféle önellátására igyekszik berendezkedni.

Nos, ettől mi nagyon messze vagyunk, nem is cél, hogy megvalósítsuk, de számomra hihetetlenül jó érzés, hogy sok mindent képes vagyok már önállóan is létrehozni, mindenféle multi segítsége nélkül.

Ja, és a joghurt nagyon finom lett, kis győzködés után a csajok is megették (ez nagy szó nálunk!), úgyhogy a premier sikere teljes.

Címkék: reggeli joghurt fenntartható fejlődés

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfalun.blog.hu/api/trackback/id/tr511007122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nővér 2009.03.17. 12:37:29

Gratulálok! Ezek szerint jól működik a joghurtkészítő :) ! Azért Neked kicsit könnyebb önellátónak lenni, mint egy városi embernek. Persze kenyeret én is tudnék sütni, de gyümölcsöt termelni kicsit nehéz lenne az udvaron :). Persze vicces, hogy így a 21. században önllátásra bíztatjuk az embereket. Vissza a 15.századba :D! Ne érts félre, büszke vagyok Rád, nagyon ügyes vagy. Amikor állandóan szembesülök a nagyüzemi módon előállított kaja rettenetes mellékhatásaival én is azt kívánom bárcsak volna több lehetőség ennek elkerülésére.

inka30 2009.03.17. 14:49:00

Nahát! Ha valamit nem gondoltam volna, akkor az az, hogy te jártál Végh László előadásokra. Ezt a tanegységet én is teljesítettem, és azóta többször eszembe jutott, hogy szerinte Magyarország szerencsére még elég fejletlen ahhoz, hogy az embereknek több mint fele életben maradjon akkor is, ha a fejlődés véletlenül már nem lenne tovább fenntartható a világon. Ők ugyanis gyorsan át tudnak állni élelmiszer önellátásra. Én a nagyvárosi, talán befizetek majd hozzátok, házi kenyéren és házi joghurton remekül elleszek, a paprikáról nagyvonalúan le fogok mondani. :-)
(Azért erre az időre majd vessetek pár hold búzát, és néhány tehén sem ártana, de nem akarok követelőzőnek tűnni.)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.03.17. 16:09:08

@Nővér: Igazából időráfordítás kérdése az egész. Mi is eszünk egy csomó félkész-kész kaját, pedig még az összetevőik olvasgatása is kész horror, de a csajok sokszor még ha húsz-harminc perc alatt elkészülő ebédeket is sokallják, mert a szemét anya olyankor nem figyel rájuk, nem játszik velük. De ezt persze te is ismered :-). (És köszi a kommentet :-D)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.03.17. 16:11:30

@inka30: Végh Lászlóra szerintem mindenki járt, de hogy a bölcsészek igen, az tuti :-). Kellettek a műveltségi modulba, vagy hogy a bánatba hívták :-). És persze, divatszoc-ot is hallgatott mindenki, meg volt még néhány ilyen sláger :-).

Holdunk nincs, csak az égen, úgyhogy az önellátás eléggé bukó ilyenformán. Viszont szerintem kellene hozzá néhány tyúk és feltétlenül kellene kakaócserje is, mert csokoládé nélkül lehet élni, csak nem érdemes. :-)
süti beállítások módosítása