Csalódás

Töröm a fejemet, de nem értem. Miért csinál valaki ilyet?!

Az történt, hogy tegnap megkaptuk a választott lakás tulajdoni lapját, részeként a szerződés előkészítésének. Merthogy úgy beszéltük meg a nagyon szimpatikus, kedves expárral (nem tudok erre jó szót, régen házasok voltak, már elváltak, azért is adják el a lakásukat), hogy az ügyvédünk hétfőig előkészíti a szerződést, és akkor aláírjuk.

A tulajdoni lapról kiderült, hogy az általuk hatvan négyzetméteresnek árult lakás (ami egyébként tényleg csodaszép, és még mindig nagyon tetszik) valójában 49 m². Még a nyáron néztem egy másik ugyanilyen lakást (rájöttem, hogy azért volt ez nagyon ismerős, ahogy beléptem) a neten, és az is nagyon tetszett, de azt 8,6 millióért árulták. Ezt meg két millióval többért. Ha előre tudom, hogy csak ekkora, lehet, hogy meg sem nézem. Vagy ha megnézem, nem szeretek bele, vagy ha beleszeretek, csak jóval alacsonyabb áron. Ennyiért egy ekkora lakást nem lehet eladni, nincs épeszű ember, aki a mostani helyzetben megvenné. A célváros főterén egy ennél öt m²-tel nagyobb, belső kétszintes, bár rosszabb elrendezésű lakás egy millával kevesebbért eladó.

És most nagyon csalódott vagyok, megint. És nem és nem értem. Azt gondolták, nem derül ki, hogy valójában hány négyzetméter? Vagy hogy akkorra már mindegy lesz? És persze, folyton az motoszkál bennem, hogy miben nem mondtak még igazat, mi derülhetne még ki.

Jövő héten újrakezdem a keresést. Csak már nem fogom elhinni, amit mondanak nekem, még annyira sem, mint eddig...

Címkék: költözés problémák

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfalun.blog.hu/api/trackback/id/tr421464888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2009.10.21. 11:58:45

Ó,szomorú, de hogy nem vettétek észre? Azért 11 nm különbség egy lakásnál már elég sok. Esetleg loggia volt, és azt is beleszámolták?

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.10.21. 12:11:54

@húsgombóc: Ez egy tetőtéri lakás, és valahogy nem tűnt kicsinek. Szerintem azért, mert nagyon jó beosztású. A nézegetés során voltam olyan 66nm-esben, ami rettentő picinek tűnt, meg olyan 54 nm-esben, ami kifejezetten tágasnak. Szerintem az ember térérzetét alapvetően befolyásolja az elrendezés, a berendezés, meg az egész lakás hangulata.
De valószínűleg csak én vagyok nagyon naiv, és azt hiszem, hogy amit mondanak, az nagy részben igaz... Ez az én hibám, teljesen.

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2009.10.21. 12:52:36

És rákérdeztél? Én biztos nem állnám meg, h legalább meg ne kérdezzem, hogy ezt mégis hogyan gondolták?

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.10.21. 12:59:38

@Fűszer és Lélek: E-mailben kérdeztem rá, mert amikor megtudtam, annyira elborítottak az érzelmek (és nem a pozitívak), hogy nem akartam telefonálni. Kissé(?) indulatos természetű lévén tudom, hogy jobb, ha nem szóban reagálom le az ilyesmit, levélben kulturáltabb vagyok :-).
A levélre meg, gondolom, majd este válaszol a hölgy, hiszen napközben dolgozik ő is.

tapika 2009.10.21. 15:09:04

Érthetetlen. Sajnos mindenre nagyon oda kell figyelni. Például a lakás minden tartozékát vegyétek lajstromba, hogy tartalmazza-e az ár, és csak azután tegyetek ajánlatot. Nálunk épp most derült ki, hogy bár klímásnak hirdették a lakást a klimáért pluszban ki akartak velünk százezreket fizettetni. Arra már nem is tudok mit reagálni, hogy elviszik a csaptelepet és a mosdót, mert a beépített szekrény ami alatta van az övék. (és hiába mondtam, hogy kifizetnénk.) Remélem hamar találtok jó lakást. Én mai eszemmel inkább mennék albérletbe a vételár kamatából, minthogy kapkodjak. De tudom két kisgyerekkel ez nálatok húzósabb. (ne haragudj hogy ismeretlenül kommentelek, de reméltem, hogy valakinek esetleg segíteni tudok.)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.10.22. 15:59:39

@Fűszer és Lélek: Nos, csak a teljesség miatt. Az emailemre válasz nem érkezett, ami számomra azért érdekes, mert semmi felelősségre vonót nem írtam, csak azt kommunikáltam, hogy számomra csalódás, hogy a hatvan négyzetméteresnek mondott lakás valójában csak negyvenkilenc, és hogy ekkora lakásokat sokkal olcsóbban kínálnak jelenleg a piacon. Semmi, azaz semmi reakció, pedig a hölgy olvasta a levelemet.
A maximális korrektség jegyében ma ember felhívta a pasit, hogy szóljon, köszönjük, de nem kérjük. A pasi halálra volt sértve. Azt állította, hogy ők többször is mondták, hogy a tetőtér miatt kisebb az alapterület. Sőt, hogy ő is mondta embernek, mikor beszéltek egymással.
Háromszor voltam náluk, mindig más kísérővel. Nem vagyok hülye, azt hiszem. Ha egyetlen egyszer is elhangzott volna az információ, valamelyikünknek csak emlékeznie kellene rá, vagy nem? Esetleg az egész családom kompletten alzheimeres, ez lehet még a magyarázat.
Szóval, ők vannak megsértődve, mert mi ilyen szemetek vagyunk... :-)

ninimimi 2009.10.22. 20:08:55

A jó oldalát nézzétek: még éppen időben kiderült!
Ami általánosságban elkeserítő az ügyben, az szerintem a bunkóság. Mert még az is lehet(ne), hogy nem volt szándékos, és tévedés volt - pl. én sem tudom +/- 10 m2 pontossággal lakhelyünk alapterületét. (A felső szint a ferde mennyezet 1,7 m-es magasságáig számít, a pince félig, a terasz meg hogyan is?) Ami megdöbbentően "hazai", az a reakciójuk (amivel azt is elárulják, hogy szándékos volt): még ő van megsértve, ahelyett, hogy bocsánatot kérne, amiért csalódást okozott nektek, az e-mailre meg nem is válaszol.
Gondolom, ezentúl mérőszalaggal mentek lakást nézni, Abszurdisztánban így szokás. Van egy ötven méteresem; 1 méréssel 1 oldal megvan. Szívesen elküldöm, ha gondolod.
süti beállítások módosítása