Keserédes gyerekszáj

Beszélgettünk valamiről a lányokkal, akartak valamit, amit én nem tudtam/akartam megcsinálni, hát rávágtam, hogy "majd az apukád megcsinálja". Dóri erre visszakérdezett:

- Az az apukám, aki mindig dolgozik, és sosincs itthon?

Már itt elállt kicsit a szavam, de azért még provokatíve visszakérdeztem:

- Miért, van másik apukád is?

Mire a szomorú válasz:

- Nem, nincs.... sajnos.

 

Címkék: gyerek gyereknevelés

A bejegyzés trackback címe:

https://eletfalun.blog.hu/api/trackback/id/tr971686986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messzenéző Minyon 2010.01.20. 11:40:41

Úgy látom, szereted Zoránt :))
Meg is értem. Nagy hármas ők, Dusánnal és Presserrel.

ninimimi 2010.01.21. 23:39:41

Tündéri történet és a Zoránt is köszönjük. (Meghallgattuk együtt is.) Bizony, nekünk aztán keserédes, mert éppen mostanában "repültek ki" a gyerekek, 1-2 év időközzel. Az a huszonvalahány év, amíg felnőttek, visszatekintve alig tűnik hosszabbnak, mint ez a Zorán-szám. Ha tudtam volna, hogy ennyire rövid ez az időszak, talán még jobban értékeltem volna. Hát csak azért szólok...

theodore 2010.01.23. 19:57:39

ez azért kőkemény kritika a férjednek/férjedről... biztos nem esik neki jól, ha olvassa. főleg, hogy MIATTATOK (is) dolgozik.

ninimimi 2010.01.24. 09:00:28

Kedves theodore! Szerintem túlreagálod a dolgot. Én sem voltam ott, de szerintem nincs ebben semmi kritika. Apaként - aki szintén sokat volt távol a két gyerekétől a munkája miatt -, állítom, hogy a kicsik is tökéletesen értik, érzik ennek az okát. Sokszor még jobban örülnek annak a szülőnek, akivel kevesebbet lehetnek, mert igyekeznek "pótolni" az átmeneti hiányt. A "pótló apuka" iránti vágy pedig csak felnőtt elmében kelt rossz gondolatokat. A kicsi egészen biztosan a meglévő apukája "megduplázására" gondolt, aki minden tulajdonságában azonos a mostanival - csak abban különbözik tőle, hogy többet van otthon - ha nem is tudná ezt így megfogalmazni.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2010.01.25. 22:10:49

@theodore: Bár ninimimi már leírta (köszönöm!), azért én is megerősíteném, ismerve a lányomat: korántsem arról beszélt, hogy másik apukát (is) szeretne. Arról szólt a dolog, hogy az lenne jó, ha az ő apukájából lenne kettő darab, az egyik járna dolgozni, a másik meg itthon lenne, vele. Mert azzal ő is teljesen tisztában van a saját szintjén, hogy miért kell, miért fontos, hogy apa - és ha ő elmegy óvodába, Orsi meg bölcsibe, akkor anya is - dolgozni járjon.

Szerintem egy elfoglalt apa kevés ennél nagyobb dicséretet kaphat a négy éves lányától. Nem kritika, hanem dicséret, hiszen az a vágy fogalmazódik meg benne, hogy de jó lenne, ha apa sokat lenne itthon, hiszen szereti, ragaszkodik hozzá. De megkérdeztem az érintettet is a kommented hatására, hogy ő kritikaként élte-e meg, mikor olvasta. Megnyugtatott, hogy egyáltalán nem, inkább meglepődött, hogy Dóri ennyire ragaszkodik hozzá.
Így talán teljesebb a történet, remélem.
süti beállítások módosítása